GRAVIDFOTOGRAFERING TROLLHÄTTAN


Grattis!

VILKEN SPÄNNANDE TID!


Jag vill börja med att säga grattis! För troligen är du här för att du väntar barn och är nyfiken på en gravidfotografering. Och då har du kommit helt rätt. På denna sidan är det just det du hittar.


Jag heter Sandra Brodd och bor i Trollhättan men mina egna två barn, min fästman och våra två hundar. Barnen är 7 och 2 år gamla så det var inte allt för längesedan som jag själv bar barn. Jag skulle vilja påstå att detta ger mig en förmåg att förstå den gravida kvinnan och kanske är det därför som gravidfotografering ligger mig otroligt varmt om hjärtat. Min vison med mina foton är att få fram och visa den power och styrka som vi kvinnor besitter. Alla graviditeter är olika, vissa känner knappt några symtom, medan andra har en jobbig tid. Vilket det än är så tycker jag ändå man förtjänar en dag för att bevara dessa minnen. Bilder som påminner om vad man skapar och vad man burit på. Jag själv tog aldrig några bilder vilket jag idag ångrar väldigt mycket och önksar att jag kunde spola tillbaka tiden.


Men åter till mig, jag skulle beskriva mig som klassens clown. Jag älskar att bjuda på mig själv, är lätt att prata med och är sällan tyst. Så jag håller låda och instruerar dig medans vi fotar, det blir aldrig tyst och stelt runt mig.

fotograf trollhättan
gravid trollhättan
gravidfoto vänersborg

Fina ord från nöjda kunder

Caroline & Linus

“"För en som inte mådde bra i sin graviditet så var jag också väldigt tveksam till en gravidfotografering. Sandra tog mig verkligen i kragen och nu i efterhand så känner jag mig stolt, mäktig och otroligt tacksam för Sandra. På bilderna ser jag en stark, kraftfull och vacker mamma."”

01 / 02

Hur går det till?

Kontakt


Det börjar med att du skickar in en bokningsförfråga. Den finner du längst ner på denna sida. Du får svara på några frågor samt att jag gärna veta lite om dig och din vision med bilderna.

Jag kommer sedan att kontakta dig så kan vi prata vidare.

I samband med bokning kommer jag skicka ut en bokningsfaktura.

Först när fakturan är betald är ditt datum bokat.

leverans


Bilderna levereras efter ca 14 dagar efter fotograferingen. Ni får då tillgång till ett onlinegalleri där ni väljer ut era bilder. Bilderna får bara användas för urval och inte sparas ner från galleriet.

I ert galleri kan ni sedan välja ut era favoritbilder och de ni vill köpa.

De bilder som ingår i ert paket är högupplösta och anpassade för framkallning. Bilderna kan även levereras i lågupplöst format som är mer anpassat för att passa för t.ex sociala medier. Facebook komprimerar högupplösta bilder vilket gör att kvaliten automatisk försämras. För att era bilder ska bli så fina som möjligt, är det därför en god ide att ni väljer rätt bild för ändamålet.

Fotodagen


När fotodagen är här möts vi på bestämd plats. Vi börjar med att kolla på de klänningar du valt. Självklart är det okej att fotas i egna kläder om du önskar.

Du kommer få möjlighet att välja ut tre klänningar innan fotograferingen. Två som du helst vill ha och en reserv ifall du känner att en av klänningarna känns fel när du väl ser dem.

När det är dags att börja fota brukar jag dubbelkolla så ljuset där du står känns okej och att mina inställningar är rätt inställda. Under tiden instruerar jag dig och hjälper dig hur du kan stå, vart du kan hålla dina händer och åt vilket håll du kan kolla. Bäst brukar det bli när vi samarbetar och du också välkommen att komma med egna idéer eller förslag. Kanske testar något utanför boxen.

Efter en stund byter vi till din andra klänning och gör om allt igen. Alla graviditeter är olika och det är därför viktigt att du talar om om något inte känns bra eller om du behöver få ta en paus. Ditt välmående är det viktigaste.

Fotograf Trollhättan Gravid

"Jag känner mig obekväm framför kameran.."


Det här är mycket vanligare än man tror, att känns sig obekväm när någon ska ta kort på en. Jag förstår exakt känslan och har förståelse för det. Men vet ni, jag hjälper er! Jag har erfarenhet utav olika poseringar som är fina för porträtt och sen kanske även ni har några roliga idér. Stelt och tråkigt blir det inte runt mig iaf det kan jag lova. Vi kanske kan spela er favoritlåt så kan vi dansa loss lite.

Fotograf trollhättan
Gravidfotografering Trollhättan

VACKER MILJÖ


Alla fotograferingar sker utomhus, året runt. Jag tycker att varje årstid är vacker på sitt sätt och tar gärna tillvara på den miljön i mina foton. Jag väljer noggrant ut varje fotoplats för att hitta det perfekta stället för din fotografering. Många utav mina favoritplatser ligger i Upphärad, Sjuntorp eller Trollhättan. Självklart får du gärna komma med egna förslag på platser om du tex gärna vill bli fotad på en plats som betyder mycket för dig. Dessa platser behöver inte ligga i Trollhättan. Ligger platsen mer än 10 mil ifrån mig (tur&retur) tar jag ut en resekostnad.

Gravidfoto bland blommor Trollhättan

VACKRA KLÄNNINGAR


"Men jag vet inte vad jag ska ha på mig.."

Vet du, jag har köpt in flera exklusiva klänningar som jag gärna lånar ut till fotograferingen. Jag förstår att man inte vill köpa en glavidklänning som man kanske använder en gång och nu behöver man inte tänka på det. Det ända du behöver göra är att välja ut två stycken klänningar som du vill fotas i. Jag tar sedan med dessa på fotodagen. Klänningarna passar flera storlekar. Vill du använda egna kläder eller blanda ett ombyte med egna kläder går det självklart bra.

Mer info finns i infobroschyrer som jag skickar ut till er.

gravidfoto i vinter Trollhättan

AVSLAPPNAD


Jag strävar efter att en fotografering hos mig ska kännas bekväm, avslappnad och rolig. Jag vill att du ska känna dig trygg framför kameran och kommer därför att lägga mycket fokus på att hjälpa dig med det. Jag kommer med hjälp utav enkla direktiv tala om hur du ska stå och vart du ska titta. Kanske kommer du på egna poseringar innan fotograferingen eller kanske till och med medans vi fotar, då testar vi det! Ingenting är fel, det är bara fantasin som kan stoppa oss. Detta kommer att bli en rolig stund och vi ska skapa minnen för livet.  

Jag är väldigt utåtriktad vilket brukar spegla av sig under mina fotograferingar.

BLOMMOR!

Du kan välja till en blomkrans eller en liten bukett helt utan extra kostnad. Detta gäller vanlig enkel krans eller bukett. Önskemål om större tillkommer en kostnad.Monicas Blommor Trollhättan
gravid trollhättan

FINA ORD FRÅN NÖJDA KUNDER

Angelica & Andreas

“Har haft en tuff graviditet och känner mig inte helt bekväm i gravidkroppen eller framför kameran generellt, men Sandra e otroligt proffsig o lättsam o nu har vi helt FANTASTISKA bilder som ja i efterhand kan titta på o känna att ja va vacker bärandes på vårt lilla liv 😍❤”

01 / 02
Gravid trollhättan
gravid fotograf trollhättan
fotograf trollhättan

Tips!


Ta med något till bebisen som betyder lite extra för er eller som symboliserar bebis. Det kan tex vara en nalle, små skor eller första plagget. Här är det bara fantasin som sätter stopp.


Tips!


Ta med något till bebisen som betyder lite extra för er eller som symboliserar bebis. Det kan tex vara en nalle, små skor eller första plagget. Här är det bara fantasin som sätter stopp.


Gravid fotografering
gravid vänersborg
gravidfotograf trollhättan

fina ord från nöjda kunder

Nina Pettersson

“Jätte härlig och duktig tjej. Rekommendera henne starkt! Tveka inte om det är värt pengarna för det är det absolut. Kan inte bli mer nöjd. ❤️❤️❤️”

01 / 02
Gravidfotografering Trollhättan

I mina paket ingår alltid följande:


 • Konsultation och planering tillsammans innan fotograferingen.
 • En informationsbroschyr.
 • Fotografering ca 1-1,5 timma.
 • Lån utav 2-3 stycken klänningar ur min lånegarderob.
 • Lån utav diadem/pannsmycken.
 • Blomkrans eller bukett (Valfritt)
 • Ett personligt webbgalleri för att se alla utvalda bilder.Bokningsavgift 1990:-


Där efter får man se sina bilder i galleriet och kan i lugn och ro bestämma vilket paket man känner passar en bäst.


Mina Bildpaket


 • 5st digitala foton
 • 1 styck förstorning (30*40cm)


2500:-

 • 10st digitala foton.
 • 2 stycken förstoringar (30*40 cm)


4000:-


 • Alla utvalda foton från fotograferingen (20 ingår men levererar fler om det blir fler)
 • 2 stycken förstoringar (30*40cm )


6000:-Bohemisk gravidfotografering

VANLIGA FRÅGOR.

Får partner och syskon följa med?

Självklart får dom det! Om syskonen är mindre barn så börjar vi fotograferingen med barnen. Yngre barn tröttnar oftast väldigt fort så vi passar på medans de vill vara med. Jag har själv egna barn så har förståelse för att alla barn är olika och ibland kanske de inte vill vara med alls. Vi jobbar utifrån situationen.

Vad gör vi om det är dåligt väder?

Om vädret inte tillåter att vi fotar så bokar vi om. Vi hittar tillsammans ett nytt datum som passar. De flesta väder går att fota i. Det blir superfina bilder även i mulet väder. Om det däremot är massa regn och eller storm så behöver vi hitta ett nytt datum.

Säljer du bara digitala foton?

Nej! Jag säljer även utskrifter och fotoböcker. Detta kan man enkelt beställa via sitt webbgalleri. Ofta sparar man ner bilderna på mobilen eller datorn, men tänk vad fina de skulle vara på din vägg där du kan se den varje dag och påminnas om vilken powerwomen du är!

Vart byter jag om?

För att du ska slippa stå ute i naturen och byta om så tar jag med ett litet pop-uptält som du kan byta om i.

Jag har BF under vintern, fotar du då?

Ja självklart! Det är superfint med vinterbilder. Jag har värmepåsar som vi sätter på din kropp för att du inte ska frysa allt för mycket. Vi tar även fler pauser för att du ska kunna värma dig.


Redo att boka?

Vad roligt att du vill boka!


Jag kontakta dig inom 1-2 dagar. Om du inte får svar så kolla i skräpposten. Ibland hamnar även viktiga mail där.

Välj om du skulle vilja ha en krans eller bukett till din fotografering. Ett alternativ ingår i priset. Vill man ha bägge kan man köpa till det med pris från 400:- Detta är frivilligt.

Går att välja även om man tagit blomkrans. Man kan variera på bilderna.

Har du några andra frågor som du ej fått svar på? Fråga här.