Hej!


Jag heter Sandra och jag är fotograf i Trollhättan.


Det finns så många svåra frågor i livet, och konstigt nog är en utav dem oftast “vem är jag?”.

Får man frågan på en arbetsintervju så börjar man väl oftast med " Ja-ha, vem är jag..?"

Men jag är iallafall mamma till två, Alice född -14 och Filip född -20, matte till två hundar och fru till Patrik. Jag är född och uppvuxen i Trollhättan och bor nu i Sjuntorp, strax utanför Trollhättan i ett litet hus. Jag älskar hundsporten agility och fram tills jag satte kameran i handen och bestämde mig för att lära mig fota på riktigt, så var det just hundträning som tog upp all fritid, och då menar jag verkligen ALL fritid.


Om du frågar mig vad jag helst äter till middag så är mitt svar alltid tacos! Jag tycker att det kunde vara tacosfredag hela veckan och jag skulle inte ens tröttna. Kanske beror det på att jag inte är någon mästerkock och tacos är lätt att göra, och lätt att variera. Helt ärligt så ska ni nog vara glada att ni är här på grund utav mina foton och inte för matlagning.


Jag älskar filmer och serier som innehåller massa musik tex Glee, Pitch Perfect och ja, jag erkänner, jag är så galet svag för, High School Musical. Tyvärr är jag fortfarande inte gift med den manliga huvudrollsinnehavaren som var min stora dröm när filmerna kom. 


Jag har alltid tyckt om att ta foton, men det är inte fören nyligen som jag kärat ner mig totalt och insett vilken lycka det skapar inom mig när jag får trycka på knappen för att bevara just det där ögonblicket. Jag älskar att ta mig an utmaningar och sätta mig in i olika projekt. Därför passar foto bra in i mitt liv. Jag får ständigt möjlighet till att utvecklas och jag får stilla min kreativa sida. Jag ser fram emot att få lära känna massa nya människor och att få ta del utav era historier. Jag är säker på att vi kommer ha superkul ihop.

Fotograf Trollhättan

Fina ord

Elin & Conny


“Alltså fina fina Sandra. Vi fick en gravidfotografering precis som vi ville ha den. Helt skräddarsydd efter våra egna önskemål. Verkligen en fotograf som själv kommer med fantastiska idéer och som kombinerar dem snyggt med våra egna. Tack snälla! 🌟📸”

01 / 03

5 fakta om mig.


  1. Jag är utbildad undersköterska. Något jag aldrig trodde jag skulle bli då jag är otroligt spruträdd.
  2. Tävlar agility klass 3 med mål mot SM. (hundsport)
  3. Jag har sökt till både Idol och Körslaget.
  4. Jag har extrem höjdskräck!
  5. Jag är ofta ironisk och tycker jag drar roliga vardagliga skämt.


Fotograf Vänersborg

Varför blev jag fotograf?


Jag läste media på gymnasiet. Läste 2 år foto och 3 år rörlig bild. Min dröm var att bli tv-producent, men det är jag inte idag. Jag tycker om den där klassiska frasen att ha många bollar i luften. Älskar projekt, planering, verkställa och resultat. När resultaten uppskattas är det alltid extra kul.

2009 köpte jag min första kamera och fotade på automatisk läge. Jag fotade mest min hund Jenna som då var valp. Men sedan blev kameran liggande fram till för några år sedan då jag började fota hundarna igen, för nu hade jag två hundar. Jag trodde att jag hade koll på hur man skulle fota, men nu i efterhand så inser jag att jag inte ens förstod hälften utav inställningarna på kameran. Efter att ha gått med i olika grupper på facebook gällande foto för att försöka lära mig mer, insåg jag att detta var en helt ny värld. Allt som behövdes var en bättre kamera! Så jag köpte en begagnad NikonD5300 från Blocket. Men bilderna blev inte bättre bara för jag köpte en dyrare kamera. Det visade sig att jag behövde förstå kamerans inställningar ännu bättre, lära mig redigera och hitta min stil. Stilen kommer nog alltid att vara ett levande projekt. När bitar började falla på plats insåg jag att med kameran och bildredigering kunde jag få vara kreativ, ha projekt och skapa på samma gång! När jag sedan fick frågor om att fota åt andra och jag märkte att det jag skapade var viktigt för andra, så visste jag att detta vill jag fortsätta med. Jag vill inte bara fota och skapa minnen åt mig själv. Jag vill även hjälpa andra att bevara deras!

Fotograf Västkusten

Följ mig gärna på instagram

@fotografsandrahellman