Nu börjar det, Håll i dig.


VÄNTA NU, stoppa pressarna och hold your horses..! Det finns en blogg, även om den inte riktigt är publicerad än. Eftersom du är lika ny som mig här så börjar jag med att säga varmt välkommen! Hoppas att du kommer att trivas här bland mina ord och tankar. Jag heter Sandra Brodd och är fotograf i Trollhättan. Jag har valt att nischa mig på gravidfotografering , bröllopsfotografering och en liten avstickare, hundfotografering. Jag började med att fota mina egna hundar, sen mina egna barn. Det kan också hända att jag halvt har tvingat ut min gravida vän att ställa sig i en tunn och kort klänning ute på en åker med snö upp till vaderna bara för att jag skulle få fota. Detta var före jag ens visste att jag ville bli fotograf. Jag hade ingen koll alls på inställningarna och visste inte då att man kunde ställa om bländaren. Så jag fotade allting på f.5.6 hur länge som helst. (onödig info till den som kan en kamera). Några dagar efter, vi tror det var 2 dagar, åkte de in och födde en liten kille. Jag vet inte om det berodde på att han faktiskt var färdigbakad eller om vi frös ut honom. Haha! Detta är nästan exakt 3 år sedan nu och under dessa år kan jag lova att jag lärt mig massa mer. Idag använder jag tex värmepåsar som man fäster på kroppen just för att hålla värmen. Vi tar många pauser och sveper in modellen i filtar eller en varm jacka. Linda, min kompis, rotade även fram en fin vit klänning och bara slängde på sig. "BLIR DEN HÄR BRA??" ropade hon från sovrummet. Jag tror hon hade någon tid att passa så vi hade lite bråttom. I efterhand har jag insett under redigeringen att denna vita klänning bar på en stor fläck, mitt på magen. Detaljer i all ära men denna redigerade jag bort. ^_^


Bilderna på Linda är sedan redigerade i Photoshop på min Laptop. Efter flertalet redigerade bilder, både på linda men även andra, så inser jag att det jag ser på min skärm inte stämmer överens med verkligheten och det andra ser. Det verkade inte som att min dator var anpassad till att redigera bilder på. Samma när jag gör min första hemsida från den datorn och jag är supernöjd och visar en kollega. Tack och lov för att hon är ärlig och berättar för mig att det jag tror är en mild och fin ljusgul färg, är i själva verket en väldigt "pissgul" färg och tydligen inte alls så fin som jag trodde. Jag har nu bojkottat all hantering med färg från den datorn och redigerar nu endast på min stationära.

Linda till vänster (Första bilden om du kollar via mobilen)


Första bilden är på Linda för 3 år sedan. En aning överexponerad. Jag lägger också in en ny gravidbild för att ni ska få se skillnaden , och för att jag inte ska börja med att skrämma iväg er.

Fotograf västra götaland

Men övning ger färdighet..


Ja vi alla börjar ju någonstans och vi utvecklas på vägen. Idag har jag 8 stycken gravidklänningar samt en tyllkjol som jag lånar ut när man bokar en gravidfotografering hos mig. Jag har också fina smycken att ha i håret och panna. (SUPERFINT) Man får välja mellan 2-3 ombyte på sin fotografering.


Jag inser nu att detta kanske inte var det bästa sättet att presentera mig på, men hey! Jag har ju lärt mig massor utav det här! Och nu har jag också lärt mig att blogga så det får vi fortsätta med. Jag fotar ju också bröllop och hundar så jag har lite att prata, skriva om.


Hoppas ni orkade läsa ända hit och om ni gjorde det, tack för att du läste. Vi hörs snart igen!


Kramar Sandra

Trollhättan fotograf
Gravidfoto trollhättan
Bröllop trollhättan
Gravidfotografering vänersborg